הצהרת הון ראשונה לעולה חדש

דיבידנד מוטב - 2017

עולה חדש מארה"ב הקים עסק בארץ ונדרש להצהרת הון ראשונה, עם עלייתו לארץ הביא עמו אוסף קלפים בשווי של כ - 2 מיליון שקלים חדשים, האוסף מורכב ממעל לאלף קלפים כאשר שווים נע מדולרים בודדים למאות ואף אלפי דולרים לקלף. האוסף נרכש לאורך מעל לעשרים שנה טרום עלייה לארץ ישראל. אינו מוכן לשלם למעריך שווי ואף אומר שאין זה ישים, הוא לא שמר קבלות על כל האוסף. כיצד יש להציג זאת בהצהרת הון?

עו"ד ורו"ח יעקב דהן משיב:


ב-16 בספטמבר 2008 פורסם תיקון מס' 168 לפקודת מס. על פי התיקון ניתן לעולים חדשים ולתושבים חוזרים ותיקים פטור ממס במשך עשר שנים מהמועד שבו היו לתושבי ישראל, על הכנסותיהם מכל המקורות המנויים בסעיפים 2 ,2א ו-3 לפקודת מס הכנסה (להלן: "הפקודה") שהופקו או שנצמחו מחוץ לישראל, או שמקורן בנכסים מחוץ לישראל. על פי התיקון ניתן לעולים ולתושבים חוזרים ותיקים גם פטור מדיווח לגבי הכנסותיהם מחוץ לישראל ופטור מהגשת הצהרת הון על נכסיהם והונם מחוץ לישראל.


כך נקבע בסעיף 135(1)(ב) בפקודה, כדלקמן:



"(ב) על אף הוראות פסקת משנה (א), יחיד שהיה לתושב ישראל לראשונה או לתושב חוזר ותיק, כאמור בסעיף 14(א), לא יהא חייב בהגשת דוח על הונו ונכסיו שמחוץ לישראל, במשך עשר שנים מהמועד שהיה לתושב ישראל כאמור;הוראות פסקת משנה זו לא יחולו על הון ונכסים שלגבי הכנסות שנבעו מהם, כולן או חלקן, ביקש היחיד, לפי הוראות סעיף קטן (א) של סעיף 14, כי לא יחולו הוראות הסעיף הקטן האמור, ועל נכס שהגיע לידי היחיד בפטור ממס לפי סעיף 97(א)(5) – החל ביום י"א בטבת התשס"ז (1 בינואר 2007);"



כלומר, סעיף 135(1)(ב) פוטר את העולה החדש או התושב החוזר הותיק מהגשת דוח על הון ונכסים מחוץ לישראל בלבד במשך 10 שנים מהמועד שהיה לתושב ישראל.


 

המשיב - עורך דין ורואה חשבון יעקב דהן עוסק בתחום המסים, המסחרי והפיננסי, בעל ניסיון מקצועי בתחומו המשלב את תחום המשפט והחשבונאות, בעל ידע וניסיון רב בדיני המס הישראליים, בדגש על ליווי וייצוג מול רשויות המס, רשויות חקר ופרקליטות, בשלבים מנהליים ובערכאות, בהליכי שומה אזרחיים ובהליכים פליליים בתחום המס, הלבנת הון וצווארון לבן.   


למען הסדר הטוב יובהר, כי התשובה האמורה אינה מהווה תחליף לייעוץ משפטי, ואין הח"מ אחראי לתוצאות השימוש בה. כמו כן, אין במידע האמור כדי להוות תחליף לייעוץ משפטי ואין באמור כדי להוות מענה לנסיבות מקרה קונקרטיות ו/או ספציפיות, לחוות דעה או להביע עמדה ביחס למקרה מסוים.

Share by: