פספוס אורכות כמייצג

פספוס אורכות כמייצג

שלום רב, בשל בעיה אישית שלי פספסתי את שלב א באורכות. וכתוצאה מכך כל הלקוחות שלי קיבלו דרישה להגיש את דוח המס עד לסוף אוגוסט, דבר שלא אפשרי. יש למי לפנות בנושא ולחזור ולקבל את האורכות של המייצגים? אם לא האם יש אפשרות אחרת לקבל אורכות? בנוסף, יש לקוחות שכבר הגשתי להם דוחות מס וקיבלו עיצומים כספיים. האם אפשר להגיש בקשה לביטול והאם יוכלו לבטל את העיצומים?

עו"ד רו"ח יעקב דהן משיב:

 

כידוע, דוח שנתי למס הכנסה יוגש בהתאם לסעיף 132 לפקודת מס הכנסה (נוסח חדש), התשכ"א-1961( להלן - "הפקודה") הקובע כי באופן עקרוני מועד הגשת הדוח הוא 30 באפריל בכל שנה. למעט, מקרים בהם רשות המס מאפשרת אורכה עד לתאריך 31 במאי. רו"ח מקבל אורכה מרוכזת להגשת הדוחות של לקוחותיו במועדים שונים.

 

אי הגשת דוח במועד ללא אישור פקיד השומה, היא עבירה שיכולה לגרור הטלת קנס ולעיתים אף מאסר. בנוסף, פקיד השומה רשאי במקרה של אי הגשת דו"ח לקבוע את ההכנסה החייבת ואת המס המגיע מהנישום לפי שיקול דעתו.

 

באשר לעיצום כספי בגין איחור בהגשת הדוח, סעיף 195ב לפקודה קובע, כי יוטל קנס בגין איחור בהגשת דוח.

 

נישום שחויב בעיצום כספי כאמור, נדרש לשלמו תוך 30 יום. אולם, יחד עם זאת, ניתן להגיש השגה תוך 30 יום, מיום קבלת ההודעה על העיצום הכספי.

 

אולם, על אף האמור, אם הדוחות לא הוגשו במועד, יש וניתן להגיש בקשה מנומקת לדחיית מועד הגשת הדוח לפקיד השומה, אליה צריך לצרף דוח משוער על הכנסות ולשלם את המס המגיע על פיו עד אותו מועד.

 

סעיף 133 לפקודה קובע, כי ניתן לדחות את המועד להגשת הדוח, אם הוכח להנחת דעתו של פקיד השומה שקיימת סיבה מספקת על כך.

 

יובהר, כי מייצג אשר לא יעמוד מסיבה כלשהי, במכסות שנקבעו רשאי לפנות למרשם המייצגים, אשר לו שיקול הדעת בנושא ארכות מרוכזות למייצגים.

 

הבקשה תידון בתנאי שתוגש בכתב ותהיה מנומקת ונתמכת במסמכים רלוונטיים, כמו כן על ההגשה להתבצע מיד עם קבלתה במשרד השומה ולא יאוחר מארבעה ימי עבודה מיום קבלתה, חשוב לתעד בכתב את הנימוקים להחלטה בהשגה ולהעביר את התיעוד לתיק בצרוף מכתב ההשגה.

 

יצוין, כי מי שלא יכולים להגיש את הדו"ח במועד צריכים לפנות מראש בבקשה מנומקת לפקיד השומה בסניף מס הכנסה שבאזור מיקום העסק ולבקש הארכה. השיקולים שיילקחו בחשבון לחיוב במכלול השיקולים למתן הקלות בעיצום כספי :

 

1. טעות בתום לב, טעות בהגשת גרסה לא נכונה של הדוח ששודר על ידי המייצג.

 

2. היעדר ליקוים אחרים בהתנהלות מול רשות המיסים בשנים האחרונות.

 

3. מקרים בהם אחד מבני הזוג הינו תושב חוץ ובשל כך נוצר קושי בשידור הדוח.

 

4.נסיבות אישיות או כלכליות מיוחדות כגון : בעיות בריאותיות, מצב כלכלי קשה וכו'.

 

5.שירות מילואים.

 

מעבר לאמור, יש לשים לב למועדים הקבועים בסעיף 195כא בפקודה, הקובע כדלקמן:

 

"195כא. (א) על החלטה סופית של המנהל לפי סימן זה ניתן לערער לבית משפט השלום שבו יושב נשיא בית משפט השלום; ערעור כאמור יוגש בתוך 30 ימים מיום שנמסרה ההחלטה.

 

 (ב) אין בהגשת ערעור לפי סעיף קטן (א) כדי לעכב את תשלום העיצום הכספי, אלא אם כן הסכם לכך המנהל או שבית המשפט הורה על כך.

 

 (ג) החליט בית המשפט לקבל ערעור שהוגש לפי סעיף קטן (א), לאחר ששולם העיצום הכספי, והורה על החזרת סכום העיצום הכספי ששולם או על הפחתת סכום העיצום הכספי, יוחזר הסכום ששולם או כל חלק ממנו שהופחת, לפי העניין, בתוספת הפרשי הצמדה וריבית מיום תשלומו או הפקדתו עד יום החזרתו."

 

יובהר כי כל מקרה הוא בעל נסיבות שונות ונבחן ע"י הרשויות עפ"י הנסיבות הספציפיות של כל מקרה, ולכן מומלץ להתייעץ עם משרדנו על מנת להביא לתוצאה האופטימלית עבור הלקוח.

 

המשיב - עורך דין ורואה חשבון יעקב דהן עוסק בתחום המסים, המסחרי והפיננסי, בעל ניסיון מקצועי בתחומו המשלב את תחום המשפט והחשבונאות, בעל ידע וניסיון רב בדיני המס הישראליים, בדגש על ליווי וייצוג מול רשויות המס, רשויות חקר ופרקליטות, בשלבים מנהליים ובערכאות, בהליכי שומה אזרחיים ובהליכים פליליים בתחום המס, הלבנת הון וצווארון לבן.   

 

למען הסדר הטוב יובהר, כי התשובה האמורה אינה מהווה תחליף לייעוץ משפטי, ואין הח"מ אחראי לתוצאות השימוש בה. כמו כן, אין במידע האמור כדי להוות תחליף לייעוץ משפטי ואין באמור כדי להוות מענה לנסיבות מקרה קונקרטיות ו/או ספציפיות, לחוות דעה או להביע עמדה ביחס למקרה מסוים.


Share by: