תשלום כופר לאחר פרצה למחשב

תשלום כופר לאחר פרצה למחשב

לחברה בתחום האינטרנט פרצו לאתר, הפורץ ביקש 2000$ תוך 3 ימים או שהוא ימכור את דבר הפרצה לצד ג, לאחר שהחברה וידאה, כי אכן המייל שקיבלה אמיתי ואכן כנראה יש פרצה, שילמה לפורץ תמורת המידע היכן הפרצה ואיך לסגור אותה, התשלום התבצע במטבע קריפטו ולא ניתן לדעת את זהות הפורץ, האם ניתן להכיר בהוצאה זו? ואיך? כמו כן, לאחר שהתברר כי האיש אמין הוחלט, כי ישולם לו ע"ב חודשי והוא יבצע בדיקות לאתר לגילוי פרצות.....אין לנו מידע מי האיש וכל התשלומים נעשים בקריפטו.

עו"ד ורו"ח יעקב דהן משיב:


מטבע הדברים, תשלום דמי כופר אינו הוצאה המשתלבת בתהליך הטבעי של הפקת ההכנסה ובמבנהו הטבעי של מקור ההכנסה.


סעיף 32(1) לפקודת מס הכנסה קובע, כי הוצאות שאינן הוצאות כרוכות ושלובות בתהליך הפקת ההכנסה לא יותרו בניכוי. 

מעבר לאמור, סעיף 32(16) קובע כדלקמן:


"(16) תשלומים, בין שניתנו בכסף ובין בשווה כסף, שיש יסוד סביר להניח שנתינתם מהווה עבירה לפי כל דין;"


נוכח העובדות המתוארות בשאלה דנן, נראה, כי ניתן להסיק, כי הוצאות תשלום דמי כופר או סחיטה אינן מותרות בניכוי, ובפרט עקב העובדה כי מדובר בתשלום דמי כופר לסוחט אשר בפרט הינו הוצאה מתמשכת ששולמה תוך כדי עבירת סחיטה, וכאמור תשלום שנתינתו משולבת בעבירה אינו מותר בניכוי.


יחד עם זאת, בהחלט ניתן לבחון מקרים מסוג זה ויתכן בנסיבות שונות, ניתן יהיה לטעון, כי מדובר בהוצאה שבילתה לא ניתן לייצר הכנסה.


מומלץ להתייעץ עם משרדנו על מנת לבחון את פרטי המקרה הספציפי, ככל שיידרש. 


 

המשיב - עורך דין ורואה חשבון יעקב דהן עוסק בתחום המסים, המסחרי והפיננסי, בעל ניסיון מקצועי בתחומו המשלב את תחום המשפט והחשבונאות, בעל ידע וניסיון רב בדיני המס הישראליים, בדגש על ליווי וייצוג מול רשויות המס, רשויות חקר ופרקליטות, בשלבים מנהליים ובערכאות, בהליכי שומה אזרחיים ובהליכים פליליים בתחום המס, הלבנת הון וצווארון לבן.   


למען הסדר הטוב יובהר, כי התשובה האמורה אינה מהווה תחליף לייעוץ משפטי, ואין הח"מ אחראי לתוצאות השימוש בה. כמו כן, אין במידע האמור כדי להוות תחליף לייעוץ משפטי ואין באמור כדי להוות מענה לנסיבות מקרה קונקרטיות ו/או ספציפיות, לחוות דעה או להביע עמדה ביחס למקרה מסוים.


Share by: